Wouter de Haas Nederlands kampioen 2017

Wouter de Haas is de nieuwe Nederlands kampioen Shogi. In de finale troefde hij aftredend kampioen Twan Burg af. Hiermee plaats wouter zich voor het World Shogi Forum in 2017.


Burg-De Haas

Dit was het omslagpunt in de partij. Totnogtoe ging het prima voor mij, maar met wat pionoffers heeft hij mijn stelling een beetje uit elkaar gespeeld. In een poging om mijn stelling te stabiliseren, deed ik P-45, maar na P*24 kwam ik plots in grote problemen die ik niet meer te boven kwam. Wouter maakte het netjes af, gefeliciteerd!
Volgens mijn analyse was het beter mijn rokade direct te stabilisren met P*33, of nog beter om het zo te laten en zelf aan te vallen met P86 Px86 P*85, met als doel een hele gevaarlijke pion op 86 te krijgen.

De nieuwe kampioen!

Michiel Boekschoten werd 3de na het verslaan van Lex van de Lubbe. De volledige eindstand komt nog.

Deelnemers 2017
Toernooi-info
World Shogi Forum 2017

Foto’s RenĂ© Olthof.
Video’s bord 1 op de Facebook-pagina van The Hague Shogi Club Tokin.